Rimfaxe förskola är en liten enhet med barn på två avdelningar.

En avdelning för barn i åldern 1-3 och en avdelning för barn i åldern 3-5. Förskolan ligger i området Raus i södra Helsingborg. Vi har skogen nära inpå och här håller vi ofta till.

Vi har även ett bra utbud av inspirerande lekplatser i vårt område. På gångavstånd från förskolan ligger en bondgård. Hit går barnen för att titta på kor, hästar och hönor. Förskolan har samarbete med Ättekullaskolan och Ättekulla förskola.

Lek, upplevelser och god hälsa

På Rimfaxe förskola satsar vi på lek, upplevelser och god hälsa. Allt material som finns inne på förskolan är tillgängligt för barnen att själv plocka fram och välja utifrån behov och intresse. För att kunna utvecklas och lära måste man vara trygg. Därför är det viktigt för oss att möta, bekräfta och uppmuntra varje barn.  En god hälsa förutsätter bra mat. Därför lagar vi bra, näringsriktig och god mat i eget kök. Några av barnen får även praktisera yoga.